تبلیغات
مهندسی صنایع غذایی - نقطه ذوب روغن ها و چربی ها (آزمایش فیزیکی) روش لوله موئین melting points of oils and fats; capillary method

مهندسی صنایع غذایی

Industry and Technology Food

نقطه ذوب روغن ها و چربی ها (آزمایش فیزیکی) روش لوله موئین melting points of oils and fats; capillary method

روغن ها و چربی ها با توجه به تعداد اسیدهای چرب و همینطور اشباع یا غیر اشیاع بودنشان و نحوه قرار گرفتن اسیدهای چرب بر روی ملکول گلیسرید دارای نقاط ذوب متفاوتی می باشند که بر رفتار آنها در مواد غذایی تاثیر مستقیم دارد.

برای اندازه گیری نقطه ذوب، ابتدا نمونه روغن یا چربی اگر جامد باشد آن را ذوب نموده و از فیلتر صافی عبور داده در یک بشر ریخته و چند عدد لوله موئین را به صورت عمودی در بشر قرار داده و بشر را اندکی خم می کنیم تا روغن طبق خاصیت موئینگی در لوله موئین بالا بیاید. سپس لوله های موئین را از بشر خارج کرده از طرف سطح بیرونی با پارچه تمیز پاک می کنیم و از طرفی که روغن وارد لوله موئین شده روی شعله آزمایشگاهی قرار داده و می بندیم. سپس لوله های فوق الذکر را با یک نخ یا کش به آرامی بسته تا نشکند و در یک بشر تمیز قرار می دهیم. اگر زمان کافی داشتیم آن را به مدت 16 ساعت در فریزر قرار می دهیم و در غیر این صورت به مدت نیم ساعت در جایخی یخچال قرار می دهیم و بعد از سپری شدن زمان ذکر شده آن را از فریزر یا یخچال خارج می کنیم و در حمام آب جوش یا بن ماری و یا درون یک یشر بزرگ حاوی آب قرار داده و حرارت می دهیم.

اولین نقطه ای که لوله موئین شروع  به ذوب شدن کرد نقطه min نامیده می شود و زمانیکه تمام نمونه روغن در داخل لوله موئین شروع به ذوب شدن کرد و کاملا ذوب شد نقطه max خواهد بود.

با توجه به اینکه چربی ها و روغن ها از اسیدهای چرب مختلفی تشکیل شده اند که هر یک نقطه ذوب خاص خود را دارند بنابراین روغن ها و چربی ها نقطه ذوب معینی نداشته و نهایتا حاصل جمع نقطه min و max تقسیم بر دو به صورت معدل یا میانگین نقطه ذوب چربی ها و روغن ها خواهد بود. هر روغن یا چربی یک میانگین نقطه ذوب دارد که در آزمایشات مختلف از آن استفاده می شود.

کره حاوی 86% چربی است و مابقی آن را ناخالصی هایی مانند آب تشکیل می دهد.



نتیجه آزمایش :25 تا 30


Weblog Themes By Pichak

نویسندگان

تماس با ما

آمار سایت

بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :